کد مطلب: 106844
عراقچي:
فضاي مذاکرات خوب و سازنده است/ لغو کامل تحريم‌ها موضوعي مهم در روند گفتگوها
تاریخ انتشار : 1393/06/29 09:59:15
نمایش : 1460
معاون وزير خارجه گفت: طبق توافق ژنو تحريم‌ها بايد به صورت جامع و کامل برداشته شود و اين يکي از موضوعات مهم مورد بحث است.
به گزارش هفت چشمه به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ "سيدعباس عراقچي" در هفتمين دور مذاکرات هسته‌اي ايران و ۱+۵ که در نيويورک برگزار شد، با تاکيد بر اينکه فضاي بسيار خوبي بر مذاکرات حاکم است، در جمع خبرنگاران گفت: اختلافاتمان در مذاکرات وجود دارد، ولي هم فضا فضاي خوب و سازنده‌اي هست و هم اراده و جديت لازم در همه طرف‌ها وجود دارد و اين نوعي اميدواري را ايجاد مي‌کند که بتوان بحث‌ها را پيش برد.
معاون وزير امور خارجه ايران از ادامه نشست‌ها در روزهاي آينده خبر داد و اظهار داشت: طرح‌هايي صورت گرفت که جلساتي را به صورت دوجانبه داشته باشيم و بعد موضوعاتي مشخص شد که کار‌شناسان فني تيم‌ها در آن خصوص بحث‌ها و مذاکرات را شروع کنند و ان‌شاءالله در طول روزهاي آتي بتوانيم به يک جمع بندي برسيم و اگر امکان پذير باشد پيشرفتي را در مذاکرات داشته باشيم.

اين عضو تيم مذاکره کننده کشورمان با کليدي خواندن موضوع غني سازي و باقي ماندن اختلافات در اين مورد و نيز مراکز اراک و فوردو تصريح کرد: درباره همه موضوعاتي که در حال مذاکره هستيم مشکلاتي وجود دارد و تفاهم هنوز بدست نيامده است، در حال حاضر هم در مورد غني سازي و ظرفيت غني سازي که يکي از موضوعات کليدي است، و هم در مورد اينکه چگونه تحريم‌ها برداشته خواهد شد، در حال مذاکره هستيم.

وي خاطرنشان کرد: طبق توافق ژنو تحريم‌ها بايد به صورت جامع و کامل برداشته شود و اين يکي از موضوعات مهم مورد بحث است.

معاون وزير خارجه افزود: با توجه به نوع تحريم‌ها و اقداماتي که ايران بايد انجام دهد، اين خودش يکي از معضلات بحث ماست و در خصوص مسائل فوردو و اراک هم اگرچه اختلاف نظرهايي داريم، اما گزينه‌هاي خوبي مطرح شده و مواضع طرفين خيلي دقيق و روشن شده است و اميدواريم که بتوان پيشرفتي را در روزهاي آينده که همه مقامات در نيويورک هستند، انجام دهيم.

عراقچي در پايان گفت: جلسه احتمالي وزيران خارجه ايران و ۱+۵ منوط به روند مذاکرات و احتمالا براي آخر هفته است.
شايان ذکر است؛ عراقچي پيش از اين در سخنان خود در شوراي امنيت که به بررسي تحولات عراق اختصاص داشت، برتدوين راهبرد فراگير براي مقابله با گروهک تکفيري داعش تاکيد کرد.
وي گفت: "من از رياست شوراي امنيت براي برگزاري اين نشست جهت بررسي اوضاع عراق تشکر مي کنم. اوضاع اين کشور بعد خطرناک و بسيار نگران کننده‌اي در سه ماه گذشته به خود گرفته است و از اظهارات ابراهيم الجعفري وزير خارجه عراق و گزارش نيکولاي ملادينوف(نماينده سازمان ملل در عراق) تشکر مي‌کنيم و اميدواريم پس از برگزاري نشست کنوني شوراي امنيت درک از بحران واقعي در منطقه خاورميانه بيشتر شود. اين خطرات تروريستي براي همه جهان پيامدهايي دارد."
عراقچي افزود: افراط‌گرايي و اقدامات خشونت بار گروهک موسوم به داعش با وحشي‌گري زشت خود از خطرات بزرگي است که عراق و سوريه را تهديد مي کند و خطرات اين گروهک بر منطقه خاورميانه سايه افکنده است. گروهک داعش نه گروهي اسلامي و نه يک دولت است و ما هر گروهي را که تلاش مي کند اسلام را به اقدامات خشونت بار نسبت دهد محکوم مي کنيم. داعش يک گروهک تروريستي است که از دل هرج و مرج و با حمايت در طول يک دهه گذشته تشکيل شد. گروهک داعش مسئله جديدي نيست و گروه‌هاي مشابه ديگري پس از حمله به عراق و اشغال اين کشور تقويت شدند. همزمان با آغاز بحران سوريه و حمايت برخي از کشورهاي منطقه از اين گروهک‌هاي تروريستي فرصت مناسبي براي تقويت اين گروهک‌ها ايجاد شد و امروز اين گروهک تهديدي براي طرف هايي هستند که آن را ايجاد کردند. همزمان با دخالت هاي نظامي، تلاش هايي براي تغيير ساختار جوامع در منطقه خاورميانه در جريان است و چنين سازمان هاي تروريستي باعث تقويت افراط‌گرايي جواناني شدند که از وضع خوبي برخوردار نبودند و در نهايت بهترين شرايط را براي اقدامات جنايتکارانه خود فراهم کردند. "
وي ادامه داد: "همه بر اين مسئله اتفاق نظر دارند افراط گرايي در منطقه خاورميانه در مقايسه با سال 2001 به شدت گسترش يافته است. بر اساس تجربه يک دهه گذشته بر اين باوريم که بايد طرح صادقانه و تاثيرگذاري براي مقابله با خطرات تروريست ها در داخل منطقه طراحي شود و اين طرح بايد از حمايت منطقه اي برخوردار باشد. امروز همه کشورهاي منطقه اين مسئله را درک مي کنند که افراط‌گرايي همان طور که خطري براي عراق و سوريه بوده بلکه خطري براي همه کشورهاي منطقه است. بايد ائتلاف بين‌المللي مقابله با داعش راهبرد جدي تدوين کند. براي از بين بردن افراط گرايي راهبرد فراگيري مورد نياز است. نخست اين که از بين بردن افراط گرايي و استفاده از اقدام نظامي عليه سازمان‌هاي تروريستي بايد همسو با قوانين بين‌الملل و منشور سازمان ملل باشد. دوم اين که بايد حمايت ها از دولت عراق براي مقابله با داعش از طريق تقويت وحدت ملي، يکپارچگي ارضي و روند سياسي فراگير در اين کشور حمايت شود. سوم اين که از توان همه کشورهاي منطقه براي مقابله با افراط گرايي و تروريسم حمايت شود. چهارم اين که مقابله با داعش در عراق، لبنان و سوريه نيازمند آن است که بايد با اين دولت ها همکاري داشت. هر راهبرد نظامي که باعث تضعيف قدرت دولت مرکزي به ويژه دولت سوريه شود يا اين که در حمايت از سکنه اين کشورها تمايز قائل شود محکوم به شکست است. تاسف بار است که شهر سنجار در برابر نيروهاي داعش رها شد. سکنه شهر آمرلي دو ماه در محاصره دشوار نيروهاي داعش قرار داشتند. پنجم اين که بايد بحران در سوريه با تقويت راه حل سياسي پايان يابد و جنگ در اين کشور متوقف شود. ششم اين که بايد از توان همه کشورهاي منطقه و نهادهاي بين المللي براي مقابله با افراطي‌ها استفاده کرد و منابع مالي و انساني آنان را از بين برد و بايد تدابير قاطعي براي توقف حمايت مالي و معنوي تندروها اتخاذ شود. "
عراقچي در ادامه بيان داشت: براي ريشه کردن داعش بايد اعزام مبارزان به اين گروه از کشورهاي منطقه متوقف شود. تنها با استفاده از حملات هوايي نمي توان داعش را از بين برد. هفتم اين که بايد اشغالگري اسرائيل در اراضي عربي پايان يابد و نبايد اين رژيم به دليل جنايات جنگي خود عليه فلسطينيان از محاکمه و بازخواست فرار کند. برخي از کشورهاي غربي جنايات اسرائيل عليه فلسطينيان در نوار غزه را در سطح جنايت نسل کشي توصيف کردند. هشتم اين که بايد با اسلام هراسي مقابله شود و نبايد اقدامات تندروها را به اسلام نسبت داد. جمهوري اسلامي ايران تنها کشور در منطقه است که اراده خود را براي حمايت از دولت عراق براي مقابله با داعش اعلام کرده است و به اين کشور براي نجات بغداد، اربيل و آمرلي کمک کرد و تهران آماده است به کمک هاي خود از دولت عراق ادامه بدهد و به ديگر کشورهاي منطقه که با تهديدات داعش روبرو هستند کمک کند.
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg